• check Grote showroom in Eindhoven - 9.8 reviews!
  • check De scherpste internet prijzen
  • check Levering in Nederland en België
VAN MAANDAG 08 JULI TOT EN MET ZATERDAG 31 AUGUSTUS IS ONZE SHOWROOM GEOPEND OP AFSPRAAK.

Koken op inductie

Het grootste deel van onze klanten kiest voor gas. Vaak wordt het mooier gevonden en zijn klanten gewoon gewend om op gas te koken! Wij geloven echter dat inductie de toekomst is en wij vertellen je graag waarom:

1. Sneller dan gas!

Inductie is niet alleen even snel als gas, het is zelfs sneller! Je kan de warmte ook even nauwkeurig afstellen als bij gas. Veel mensen verwachten dat dit makkelijker is met gas maar dit is niet waar. Ook is inductie zuiniger daar alleen het oppervlak van de pan verwarmt wordt en niet een hele zone. Na het koken koelt de inductie plaat ook weer snel af. Snel en effectief dus!

2. Veiliger dan koken op gas

Op gas koken is natuurlijk een tikkeltje gevaarlijker dan koken op inductie, bij gas kan er een gasvlam ontstaan. Bij inductie koken is eigenlijk het verwarmde gedeelte altijd bezet door een pan. Geen steekvlammen en dus geen risico op verbranding. Bovendien kan je de hele kookplaat op slot zetten met een druk op het kinderslot!

3. Makkelijk schoonmaken

Laten we eerlijk zijn, een gasfornuis schoonmaken is nogal een gedoetje! Koken op keramische oppervlakken betekent ook minder werk na het nuttigen van je maaltijd. Wanneer je eten of vocht morst kan het niet inbranden en na een veeg met een doekje is alles weer in nieuwstaat.

4. Touchscreen

Een inductiekookplaat is hartstikke nauwkeurig. Door de bediening met touchscreen kan je de temperatuur zo nauwkeurig instellen dat je de warmte in kleine stapjes kan regelen met een lichte aanraking!

5. Zuinig

Op twee manieren zijn inductie kookplaten zuinig! Namelijk : de warmte wordt alleen opgewekt waar het nodig is en dit gebeurt ook nog eens heel erg snel. Wie koken wil combineren met snel en zuinig doet er goed aan om over te stappen op koken op inductie. Bekijk hier ons aanbod in inductiefornuizen en inductiekookplaten